weightworks

Operaties

Gastric Sleeve (Buismaag)

Nadat je in slaap bent gebracht begint de operatie. De chirurg bekijkt eerst goed de binnenkant van je buik. Dan volgt de eerste stap waarbij we de maag aan één kant losmaken van het omliggende weefsel. Er wordt via de mond een maagslang ingebracht. Deze slang gebruiken we om de dikte van de buismaag precies af te meten.

Hoe werkt 't?

Het deel van de maag dat we willen verwijderen wordt vervolgens afgeniet en losgesneden. Daarmee wordt de maag ongeveer ¾ kleiner. Het losse maagdeel wordt nu via een kleine snee uit de buik verwijderd. Er blijft een buismaag over die aan de binnenkant zo dik is als je duim. We kijken nog een keer alles na voordat de operatie klaar is. Als je wakker wordt hebben we alle wondjes al dichtgemaakt. Van de operatie zelf merk je dus helemaal niets.

Verschil met Gastric Bypass en Mini Gastric Bypass:

Geen veranderingen aan de darmen

Geen kans op een inwendige hernia (draai van de darmen)

Iets minder snel tekorten aan vitaminen en mineralen

Iets minder gewichtsverlies op de lange termijn

Minder goede resultaten bij mensen die suikerziekte hebben

Er wordt een deel van de maag definitief verwijderd, dat groeit niet terug

Kolibrie WeightWorks

Bekijk de video

Bekijk onderstaande video-uitleg over de Gastric Sleeve (Buismaag) behandeling van onze maag-darm chirurg dr. Edo Aarts.


Chirurgisch afvallen

Doe de check

Check hier of je in aanmerking komt voor een maagoperatie. Doe de test of neem vrijblijvend contact op.

WeightWorks Quick Scan
WeightWorks

Onze specialisten

De specialisten van WeightWorks hebben zich volledig toegelegd op maagverkleiningsoperaties en de behandeling van overgewicht. Dr. Edo Aarts en Dr. Frits Berends hebben samen meer dan drieduizend maagverkleiningsoperaties verricht en nog veel meer mensen begeleid naar een gezond gewicht. Daarnaast publiceren zij veel wetenschappelijke artikelen over maagverkleiningsoperaties. De WeightWorks kliniek is speciaal gebouwd en ingericht voor dit type operaties. Samen met het Weightworks team zorgen zij dat u de allerbeste behandeling en nazorg krijgt.
WeightWorks Frits Berends Maag-darm chirurg

Dr. Frits Berends
Maag-darm chirurg

WeightWorks Edo Aarts Maag-darm chirurg

Dr. Edo Aarts
Maag-darm chirurg