weightworks

Over ons

Onze specialisten

De specialisten van WeightWorks hebben zich volledig toegelegd op maagverkleiningsoperaties en de behandeling van overgewicht. Dr. Edo Aarts, Dr. Frits Berends, Dr. Kevin Göttgens, Dr. Gabor Abis en Dr. Thomas Vermeer hebben samen meer dan tienduizend maagverkleiningsoperaties verricht en nog veel meer mensen begeleid naar een gezond gewicht. Daarnaast publiceren zij veel wetenschappelijke artikelen over maagverkleiningsoperaties. De WeightWorks kliniek is speciaal gebouwd en ingericht voor dit type operaties. Samen met het Weightworks team zorgen zij dat u de allerbeste behandeling en nazorg krijgt.

Frits Berends Maag-darm chirurg
Maag-darm chirurg

Dr. Frits Berends

Dr. Frits Berends is maag-darm chirurg sinds 1999. Hij promoveerde op het onderwerp ‘kijkoperaties voor solide buikorganen’. In 2004 startte hij samen met dr. Ignace Janssen de Vitalys kliniek voor maagverkleiningen in Arnhem. In Arnhem was hij betrokken bij de introductie van de laparoscopische gastric bypass in Nederland. Sindsdien heeft hij vele duizenden maagverkleiningsoperaties gedaan. Hij was verantwoordelijk voor een aantal aanpassingen aan de techniek van gastric bypass operaties, die nu door veel chirurgen in Nederland en in de wereld zijn overgenomen. 

Overgewicht en obesitas zijn misschien wel de belangrijkste chronische ziektes van dit moment. Het verbaast me dat veel mensen en ook dokters obesitas nog steeds zien als een leefstijlkeuze, die op te lossen valt met voldoende gezonde keuzes en doorzettingsvermogen. Dat is echt onzin. Als je eenmaal een bepaald gewicht bereikt, is het vrijwel onmogelijk dat er nog zonder hulp af te krijgen.

Een maagverkleiningsoperatie is veilig uit te voeren en geeft ontzettend veel resultaat. Ik geniet ervan te zien hoe patiënten na een jarenlang gevecht tegen de kilo’s ineens een veel leuker en gezonder leven krijgen. Het is mooi daaraan te kunnen bijdragen.”

Dr. Frits Berends

Ook had hij de leiding over alle wetenschappelijk onderzoek naar verschillende aspecten van maagverkleiningsoperaties. Mede onder zijn leiding groeide de maagverkleiningskliniek in Arnhem uit tot de grootste in Nederland. Dr. Berends was bestuurslid van de wetenschappelijke vereniging voor overgewichtschirurgen (DSMBS) en voorzitter van de commissie tot herziening van de richtlijn voor chirurgische behandeling van obesitas, die in 2020 verscheen. Bij WeightWorks komen al zijn eerdere ervaringen samen in een eigen behandelingstraject dat volledig is ingesteld op succesvol gewichtsverlies.

Edo Aarts Maag-darm chirurg
Maag-darm chirurg

Dr. Edo Aarts

Dr. Edo Aarts was al vroeg in zijn opleiding tot chirurg gegrepen door alles wat er bij maagverkleiningsoperaties komt kijken. Samen met dr. Frits Berends en dr. Ignace Janssen zette hij in 2007 een onderzoeksafdeling voor maagverkleiningschirurgie op in het Rijnstate in Arnhem die hij tot 2018 begeleid heeft. Niet verwonderlijk promoveerde hij ook op dat onderwerp in 2014. Dr. Aarts heeft uitgebreide ervaring opgedaan met maagverkleiningsoperaties in Het Rijnstate Ziekenhuis. Hij heeft veel wetenschappelijk onderzoek verricht met talloze publicaties en is een veel gezien spreker op internationale congressen. Zodoende trad hij in 2020 toe tot de redactie van het toonaangevende wetenschappelijke tijdschrift ‘Obesity Surgery’.

Ik geloof dat je als dokter pas echt goede zorg kan leveren als je je specialiseert in één ziekte. Mensen die alles doen om van hun overgewicht af te komen gaan mij al vele jaren aan het hart omdat ik weet hoe moeilijk die het hebben. Die mensen verdienen mijn volledige aandacht en hulp!

Dr. Edo Aarts

Sinds 2008 is hij betrokken bij de ontwikkeling van speciale multivitaminen voor mensen met een maagverkleiningsoperatie en heeft al vele samenstellingen onderzocht. Naast zijn chirurgische ervaring helpt dr. Aarts jaarlijks veel mensen op weg naar een gezonder gewicht met een doorslikbare maagballon via de Allurion kliniek. Dr. Aarts heeft uitgebreide ervaring met het begeleiden van mensen met overgewicht. Hij combineert die ervaring met zijn uitgebreide wetenschappelijke kennis en chirurgische vaardigheid. Dat alles draagt bij aan de bijzondere ervaring bij WeightWorks.

Kevin Göttgens Maag-darm chirurg
Maag-darm chirurg

Dr. Kevin Göttgens

Dr. Kevin Göttgens heeft zijn opleiding tot maag-darm chirurg doorlopen in het Maastricht Universitair Medisch Centrum en het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. In het Catharinaziekenhuis werd hij volledig opgeleid tot maag-darm chirurg en ook specifiek in de maagverkleiningschirurgie. Na zijn opleiding heeft hij twee jaar gewerkt in het ETZ in Tilburg en daarna nog drie jaar in het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven/Eindhoven. Hier heeft hij zijn ervaring met de maagverkleiningschirurgie nog verder uitgebreid. Sinds januari 2023 versterkt hij met veel plezier het team bij WeightWorks.

Een van de grootste medische problemen in onze huidige samenleving is overgewicht en obesitas. Deze ziekte heeft enorm veel gevolgen voor de gezondheid. Daarom is de preventie en behandeling hiervan juist zo belangrijk. Wij zien patiënten na jaren van gezondheidsproblemen door onze behandelingen snel afvallen en opknappen. Het is bijzonder mooi om te zien hoe gelukkig onze patiënten hiervan kunnen worden.

Dr. KEVIN GÖTTGENS

Hij heeft tevens veel ervaring met wetenschappelijk onderzoek en is gepromoveerd in de maag-darmchirurgie. Door zijn werkzaamheden in verschillende centra heeft hij vele vormen en varianten van maagverkleingschirurgie leren kennen en uitvoeren. Al deze kennis en kunde past hij toe bij de behandeling en begeleiding van patiënten met overgewicht bij WeightWorks.

Gabor Abis Maag-darm chirurg
Maag-darm chirurg

Dr. Gabor Abis

Dr. Gabor Abis was al voor zijn opleiding tot chirurg geïnteresseerd in kijkoperaties voor problemen in de buik en heeft zich hier tijdens zijn opleiding, en daarna, verder in gespecialiseerd. Hij heeft zijn opleiding gedaan in het VU Medisch Centrum in Amsterdam en het Spaarne Gasthuis in Haarlem/Hoofddorp. Naast zijn werk bij Weightworks is dr. Abis werkzaam als maag-darm en oncologisch chirurg in het Meander Medisch Centrum in Amersfoort.

Ik vind het heel mooi om bij te kunnen dragen aan het bereiken van een gezond gewicht en meer levensvreugde voor mensen die vaak al jaren alles proberen om dat voor elkaar te krijgen. De maagverkleining middels een kijkoperatie is de beste en meest effectieve manier om dit op een veilige manier te bereiken.

Dr. Gabor Abis

 In het Spaarne Gasthuis heeft hij ruime ervaring opgedaan met maagverkleiningsoperaties die hij nu kan toepassen voor de patiënten bij Weightworks.

Thomas Vermeer Maag-darm chirurg
Maag-darm chirurg

Dr. Thomas Vermeer

Dr Thomas Vermeer heeft zijn opleiding tot maag-darm chirurg doorlopen in het Maastricht Universitair Medisch Centrum en het Zuyderland ziekenhuis te Sittard/Heerlen. De basis van zijn carrière is gelegd in het Catharina ziekenhuis in Eindhoven waar hij veel wetenschappelijke ervaring heeft opgedaan en waar hij tevens zijn promotietraject heeft doorlopen. In het Zuyderland doorliep hij zijn opleiding tot maag-darm chirurg met specifieke aandacht voor de maagverkleiningschirurgie.

Overgewicht en obesitas is één van de grootste uitdagingen van onze huidige samenleving. De impact op de gezondheidszorg en de kwaliteit van leven is enorm. De chirurgische behandeling van overgewicht draagt enorm bij aan het voorkomen van gezondheidsproblemen op korte en lange termijn en heeft een positief effect op de kwaliteit van leven. 
Door te specialiseren in de behandeling van één ziekte zijn we in staat onze patiënten de beste zorg te bieden. Mijn passie voor het opereren en behandelen van patiënten middels een kijkoperatie sluit hier perfect bij aan.

Dr. Thomas Vermeer

 Na zijn opleiding heeft hij nog een jaar als chirurg gewerkt in het Zuyderland ziekenhuis en 1.5 jaar in het Maxima Medisch Centrum Veldhoven/Eindhoven. Hier heeft hij zijn ervaring met maagverkleiningschirurgie verder uitgebreid. Sinds oktober 2023 versterkt hij het team bij Weight Works.

Kolibrie WeightWorks

Welkom bij WeightWorks

Graag stellen wij ons even aan je voor.

WeightWorks

Ervaringen van onze klanten

Lees hier alle ervaringen

 • Image

  Klant: Rita
  Operatie: Gastric bypass

  Mijn naam is Rita. Na 30 jaar alle diëten te hebben gedaan was ik klaar met al dat ge crash en jojo leven. Het werd tijd om echt voor mijzelf te kiezen dus naar de huisarts gegaan en een verwijsbrief gekregen voor de Nederlandse Obesitas Kliniek. Daar ben ik begonnen met het voortraject... Lees meer
 • Image

  Klant: Kimberly
  Operatie: Mini Gastric bypass

  Ik liep bij een andere kliniek maar hoorde van WeightWorks dus heb de stoute schoenen aangedaan en contact opgenomen, puur omdat het in mijn eigen woonplaats is. Ik kon al mega snel bij WeightWorks terecht.... Lees meer
 • Image

  Klant: Nicole
  Operatie: Mini Gastric bypass

  Door al heel mijn leven te strijden tegen de nodige kilo’s, ben ik in 2020 naar de huisarts gestapt om opties te bespreken om gewicht te verliezen. Alle diëtistes in omstreken had ik al gehad, ik kende elke sportschool in de omgeving van binnen en buiten maar alsnog bleef ik overgewicht behouden... Lees meer
 • Image

  Klant: Wendy & Thanas
  Operatie: Gastric Bypass en een Mini Gastric Bypass

  Na jaren lange strijd tegen de kilo's hebben we de beslissing genomen om voor een maagverkleining te gaan. In eerste instantie zijn we naar het NOK gegaan maar via via terechtgekomen bij Weightworks. Nadat we belden voor informatie konden we gelukkig al snel terecht... Lees meer
 • Image

  Klant: Ilona
  Operatie: Mini Gastric Bypass

  Op 21 december 2021 liep ik vol zenuwen binnen bij WeightWorks. Wat zijn het voor mensen, wat kan ik verwachten, word ik wel goedgekeurd? Eenmaal binnen vielen alle zenuwen van me af door het geweldige team van medewerkers. Ik werd gelijk op mijn gemak gesteld en het gesprek verliep heel soepel... Lees meer
 • Image

  Klant: Menno
  Operatie: Gastric Bypass

  14 Februari de dag van de operatie, ik word van harte verwelkomd en rondgeleid. Ik mag mezelf nog opfrissen in mijn kamer en mezelf opkleden. Ik word opgehaald en naar de OK verplaatst. Hier wordt door de chirurg nog alles rustig verteld... Lees meer
 • Image

  Klant: Kimberly
  Operatie: Mini Gastric bypass

  Hoe mijn pad gelopen is om tot dit traject te komen? Ik liep onder een andere kliniek maar hoorde van WeightWorks dus heb de stoute schoenen aangedaan en toch contact opgenomen, ook puur omdat het in mijn eigen woonplaats is. Ik kon al mega snel bij WeightWorks terecht.... Lees meer
 • Image

  Klant: Debbie
  Operatie: Gastric bypass

  Na de diagnose diabetes en wederom falende dieetpogingen heb ik de keuze gemaakt voor een maagverkleinende operatie. Bij WeightWorks Clinic voelde ik mij direct serieus genomen. De chirurgen zijn lief, meegaand en bovenal erg kundig... Lees meer