Onze specialisten

Dit item delen:

Dr. Edo Aarts

Edo Aarts Maag Darm Chirurg WeightWorks

Dr. Edo Aarts was al vroeg in zijn opleiding tot chirurg gegrepen door alles wat er bij maagverkleiningsoperaties komt kijken.

Samen met dr. Frits Berends en dr. Ignace Janssen zette hij in 2007 een onderzoeksafdeling voor maagverkleiningschirurgie op in het Rijnstate in Arnhem die hij tot 2018 begeleid heeft. Niet verwonderlijk promoveerde hij ook op dat onderwerp in 2014.

Dr. Aarts heeft uitgebreide ervaring opgedaan met maagverkleiningsoperaties in Het Rijnstate Ziekenhuis.

Hij heeft veel wetenschappelijk onderzoek verricht met talloze publicaties en is een veel gezien spreker op internationale congressen. Zodoende trad hij in 2020 toe tot de redactie van het toonaangevende wetenschappelijke tijdschrift ‘Obesity Surgery’.

"Ik geloof dat je als dokter pas echt goede zorg kan leveren als je je specialiseert in één ziekte. Mensen die alles doen om van hun overgewicht af te komen gaan mij al vele jaren aan het hart omdat ik weet hoe moeilijk die het hebben. Die mensen verdienen mijn volledige aandacht en hulp!"

- Dr. Edo Aarts

Sinds 2008 is hij betrokken bij de ontwikkeling van speciale multivitaminen voor mensen met een maagverkleiningsoperatie en heeft al vele samenstellingen onderzocht. Naast zijn chirurgische ervaring helpt dr. Aarts jaarlijks veel mensen op weg naar een gezonder gewicht met een doorslikbare maagballon via de Allurion kliniek. Dr. Aarts heeft uitgebreide ervaring met het begeleiden van mensen met overgewicht. Hij combineert die ervaring met zijn uitgebreide wetenschappelijke kennis en chirurgische vaardigheid. Dat alles draagt bij aan de bijzondere ervaring bij WeightWorks.