Blijvend gewichtsverlies
door Gastric bypass

(Maagomleiding)

 • Geen wachtlijsten

 • Gespecialiseerde kliniek

 • Persoonlijk traject

WeightWorks Quick Scan

Heb je al jaren te maken met overgewicht en lukt het je niet goed daar vanaf te komen?

 • Je hebt al jaren last van overgewicht, wat je ook doet, je komt niet verder dan een paar kilo eraf.

 • Je hebt na veel twijfelen besloten dat je een maagverkleining wil, maar er zijn overal hele lange wachttijden. Je komt nergens snel aan de beurt.

 • Je bent het zat om weer een dieet te beginnen en bent toe aan een gezonde leefstijl.

Laat ons je dan helpen. WeightWorks is een medische kliniek met veel kennis over de oorzaken en de behandeling van overgewicht. Wij zijn gespecialiseerd in maagverkleiningsoperaties voor blijvend gewichtsverlies.

Wil jij weten of je hiervoor in aanmerking komt? 

Traject voor een maagverkleining

Screening

Door middel van een quickscan en screening weet je snel of je in aanmerking komt voor een maagverkleining. Zodra het is goedgekeurd word je ingepland voor de operatie

Operatie

Je bent ingepland voor een maagverkleiningsoperatie. Binnenkort mag je je bij ons melden en vind de operatie plaats. Klik hier voor alle info over hoe de operatie eruit ziet.

Natraject

In de 5 jaar na de operatie blijf je bij ons onder controle. We vinden het heel belangrijk dat het ook na de operatie goed met je blijft gaan.

Wij begrijpen je

Niets is frustrerender dan altijd te moeten vechten tegen de kilo’s. Niemand kiest ervoor om te zwaar te zijn. Obesitas is een sluipende ziekte die op den duur je gezondheid aantast. Bovendien hebben mensen met obesitas vaker last van depressie, schaamte en vooroordelen van anderen. We hebben in de afgelopen jaren al veel mensen kunnen helpen op weg naar een leuker en gezonder leven door een maagverkleining.

Wij hebben een uitgebreid team van specialisten, psychologen, diëtisten en leefstijlcoaches. Individuele aandacht is één van onze belangrijkste waarden. Je bent bij ons dan ook geen nummer maar je hebt vanaf de start tot in het na-traject individuele gesprekken. Het proces begint bij een screening en dan volgt een operatie, maar we begeleiden je tot wel 5 jaar na je operatie. Zo helpen we je om ook in de toekomst gezond te blijven.

Team WeightWorks

Gastric Bypass

Bekijk onderstaande video-uitleg over de Gastric Bypass (maagomleiding) behandeling van onze maag-darm chirurg dr. Frits Berends.

Uitleg behandeling

Gastric Bypass (Maagomleiding)

Een gastric bypass of maagomleiding is een operatie waarbij de maag wordt verkleind en het spijsverteringskanaal wordt omgelegd. Letterlijk betekent de term “gastric bypass” een omleiding van de maag.

Mensen met een gastric bypass raken gemiddeld 70 procent van hun overgewicht kwijt. Doordat een deel van de maag is uitgeschakeld wordt minder hongerhormoon geproduceerd. Daardoor heb je bij het eten sneller een vol gevoel dat ook langer aanhoudt. Dat helpt je minder te eten en daardoor val je af..

Hoe verloopt de operatie?

Nadat je in slaap bent gebracht begint de operatie. De chirurg bekijkt eerst goed de binnenkant van je buik. Vervolgens wordt een stuk van de maag ter grote van een ei afgeniet. De rest van de maag blijft gewoon zitten en wordt dus niet weggehaald. De dunne darm wordt aangesloten op de verkleinde maag. Zo ontstaat een omleiding (Bypass) waarbij het voedsel pas veel later met de verteringssappen in aanraking komt. Op die manier wordt 200-250 cm darm overgeslagen. Door de andere route van het voedsel produceert de darm hormonen die een gunstig effect hebben op het hongergevoel en de verzadiging (hoe vol je zit). Dat helpt om af te vallen. We kijken nog een keer alles na voordat de operatie klaar is. Als je wakker wordt hebben we alle wondjes al dichtgemaakt. Van de operatie zelf merk je dus helemaal niets.

De verschillen met Gastric Sleeve:

 • De operatie is ook aan de darmen
 • Niets wordt verwijderd, alles blijft zitten
 • Iets beter gewichtsverlies op de lange termijn
 • Betere resultaten bij mensen die suikerziekte hebben
 • Minder last van maagzuurklachten
 • Iets sneller tekorten aan vitaminen en mineralen

Verschil met Mini gastric bypass:

 • Er is langere ervaring met de klassiek gastric bypass dan met de mini bypass. Lange termijn resultaten zijn uitgebreid bekend en laten goede resultaten zien
 • Minder kans op zuurklachten
 • Technisch is de klassieke gastric bypass iets lastiger, want er wordt één aansluiting meer gemaakt dan bij de mini bypass

Wat zijn de wachttijden

Bij WeightWorks zijn er geen lange wachttijden. Zodra je het voortraject bent gestart en uit de screening blijkt dat je geschikt bent voor een van onze operaties kan je binnen een paar weken worden ingepland voor je operatie. Dit kan doordat we een professioneel specialistisch team hebben met één specialiteit, maagverkleiningsoperaties. Dit maakt dat we efficiënt kunnen werken en jou dus snel verder kunnen helpen.

Ervaringen van onze patiënten:

 • Op 21 december 2021 liep ik vol zenuwen binnen bij WeightWorks. Wat zijn het voor mensen, wat kan ik verwachten, word ik wel goedgekeurd? Eenmaal binnen vielen alle zenuwen van me af door het geweldige team van medewerkers. Ik werd gelijk op mijn gemak ...

 • Operatie: Gastric Bypass

  Mijn naam is Rita na 30 jaar alle diëten te hebben gedaan was ik klaar met al dat gecrash en jojo leven. Het werd tijd om echt voor mijzelf te kiezen dus na de huisarts gegaan en een verwijsbrief gekregen voor de Nederlandse obesitas ...

 • Operatie: Gastric Bypass

  "Na de diagnose diabetes en wederom falende dieetpogingen heb ik de keuze gemaakt voor een maagverkleinende operatie. Bij Weightworks Clinic voelde ik mij direct serieus genomen. De chirurgen zijn lief, meegaand en bovenal erg kundig. De rest van het personeel maakt de persoonlijke ...

 • Na jaren lange strijd tegen de kilo's hebben we de beslissing genomen om voor een maagverkleining te gaan. In eerste instantie zijn we naar het NOK gegaan maar via via terechtgekomen bij Weightworks. Nadat we belden voor informatie konden we gelukkig al snel terecht. ...

Wil jij weten of je in aanmerking komt voor een maagverkleining?

Volg deze stappen:

 • Stap 1

Doe de Quick Scan

Vul de Quick Scan in en ontdek snel of jij geschikt bent voor een maagverkleining.

 • Stap 2

Doorloop je traject

Je doorloopt het traject vanaf de screening om te kijken of je geschikt bent, tot aan de operatie. Na de operatie begeleiden we je met een persoonlijk leefstijltraject.

 • Stap 3

Ga gezond door het leven

Nu is het aan jou! Samen met onze specialisten werk je aan een gezonde levensstijl. Zo heb je het meeste resultaat en plezier van je maagverkleining.