Blijvend gewichtsverlies
door Mini Gastric Bypass

(Maagomleiding)

 • Geen wachtlijsten

 • Gespecialiseerde kliniek

 • Persoonlijk traject

WeightWorks Quick Scan

Heb je al jaren te maken met overgewicht en lukt het je niet goed daar vanaf te komen?

 • Je hebt al jaren last van overgewicht, wat je ook doet, je komt niet verder dan een paar kilo eraf.

 • Je hebt na veel twijfelen besloten dat je een maagverkleining wil, maar er zijn overal hele lange wachttijden. Je komt nergens snel aan de beurt.

 • Je bent het zat om weer een dieet te beginnen en bent toe aan een gezonde leefstijl.

Laat ons je dan helpen. WeightWorks is een medische kliniek met veel kennis over de oorzaken en de behandeling van overgewicht. Wij zijn gespecialiseerd in maagverkleiningsoperaties voor blijvend gewichtsverlies.

Wil jij weten of je hiervoor in aanmerking komt? 

Traject voor een maagverkleining

Screening

Door middel van een quickscan en screening weet je snel of je in aanmerking komt voor een maagverkleining. Zodra het is goedgekeurd word je ingepland voor de operatie

Operatie

Je bent ingepland voor een maagverkleiningsoperatie. Binnenkort mag je je bij ons melden en vind de operatie plaats. Klik hier voor alle info over hoe de operatie eruit ziet.

Natraject

In de 5 jaar na de operatie blijf je bij ons onder controle. We vinden het heel belangrijk dat het ook na de operatie goed met je blijft gaan.

Wij begrijpen je

Niets is frustrerender dan altijd te moeten vechten tegen de kilo’s. Niemand kiest ervoor om te zwaar te zijn. Obesitas is een sluipende ziekte die op den duur je gezondheid aantast. Bovendien hebben mensen met obesitas vaker last van depressie, schaamte en vooroordelen van anderen. We hebben in de afgelopen jaren al veel mensen kunnen helpen op weg naar een leuker en gezonder leven door een maagverkleining.

Wij hebben een uitgebreid team van specialisten, psychologen, diëtisten en leefstijlcoaches. Individuele aandacht is één van onze belangrijkste waarden. Je bent bij ons dan ook geen nummer maar je hebt vanaf de start tot in het na-traject individuele gesprekken. Het proces begint bij een screening en dan volgt een operatie, maar we begeleiden je tot wel 5 jaar na je operatie. Zo helpen we je om ook in de toekomst gezond te blijven.

Team WeightWorks

Mini Gastric Bypass

Bekijk onderstaande video-uitleg over de Mini Gastric Bypass (maagomleiding) behandeling van onze maag-darm chirurg dr. Frits Berends.

Uitleg behandeling

Mini Gastric Bypass (maagomleiding)

De Mini Gastric Bypass is een wat nieuwere variant van een klassieke Gastric Bypass. Deze maagverkleining wordt ook wel een One Anastomosis Gastric Bypass genoemd (OAGB = gastric bypass met één aansluiting. Het maagreservoir bij een Mini Gastric Bypass is iets langer dan bij een klassieke bypass om te voorkomen dat gal terugstroomt in de slokdarm. De rest van de maag blijft gewoon zitten en wordt dus niet weggehaald. Doordat een deel van de maag is uitgeschakeld wordt minder hongerhormoon geproduceerd. Je kunt dus minder eten, waarbij je toch minder honger krijgt. Het gewichtsverlies van een Mini Gastric Bypass is hetzelfde als van een klassieke Gastric Bypass.

Hoe werkt het:
De dunne darm wordt aangesloten op de verkleinde maag. Ook bij deze omleiding komt het voedsel pas later met de verteringssappen in aanraking. Op die manier wordt 150-200 cm darm overgeslagen. Maar de dunne darm wordt niet doorgeknipt. Door de andere route van het voedsel produceert de darm hormonen die een gunstig effect hebben op het hongergevoel en de verzadiging (hoe vol je zit). Dat helpt om af te vallen.

We kijken nog een keer alles na voordat de operatie klaar is. Als je wakker wordt hebben we alle wondjes al dichtgemaakt. Van de operatie zelf merk je dus helemaal niets.

Verschil met Gastric Sleeve

 • De operatie is ook aan de dunne darm
 • Niets wordt verwijderd, alles blijft zitten
 • Iets beter gewichtsverlies op de lange termijn
 • Betere resultaten bij mensen die suikerziekte hebben
 • Minder last van maagzuurklachten dan een gastric sleeve
 • Iets sneller tekorten aan vitaminen en mineralen

Verschil met Gastric Bypass

 • Een mini gastric bypass bestaat nog niet zo lang. De lange termijn resultaten zijn minder bekend dan bij een klassieke gastric bypass
 • Een mini gastric bypass heeft iets meer risico op zuurklachten en op een maagzweertje
 • De mini gastric bypass is technisch iets makkelijker, want er wordt één aansluiting minder gemaakt.

Wat zijn de wachttijden

Bij WeightWorks zijn er geen lange wachttijden. Zodra je het voortraject bent gestart en uit de screening blijkt dat je geschikt bent voor een van onze operaties kan je binnen een paar weken worden ingepland voor je operatie. Dit kan doordat we een professioneel specialistisch team hebben met één specialiteit, maagverkleiningsoperaties. Dit maakt dat we efficiënt kunnen werken en jou dus snel verder kunnen helpen.

Ervaringen van onze patiënten:

 • Operatie: Gastric Bypass

  Mijn naam is Rita na 30 jaar alle diëten te hebben gedaan was ik klaar met al dat gecrash en jojo leven. Het werd tijd om echt voor mijzelf te kiezen dus na de huisarts gegaan en een verwijsbrief gekregen voor de Nederlandse obesitas ...

 • Op 21 december 2021 liep ik vol zenuwen binnen bij WeightWorks. Wat zijn het voor mensen, wat kan ik verwachten, word ik wel goedgekeurd? Eenmaal binnen vielen alle zenuwen van me af door het geweldige team van medewerkers. Ik werd gelijk op mijn gemak ...

 • Operatie: Gastric Bypass

  Hoe mijn pad gelopen is om tot dit traject te komen? Ik liep onder een andere kliniek. Maar hoorde van WeightWorks dus heb de stoute schoenen aan gedaan en toch contact genomen ook puur omdat het in mijn eigen woonplaats is. Ik kon al ...

 • Door al heel mijn leven te strijden tegen de nodige kilo’s, ben ik in 2020 naar de huisarts gestapt om opties te bespreken om gewicht te verliezen. Alle diëtistes in omstreken had ik al gehad, ik kende elke sportschool in de omgeving van binnen ...

Wil jij weten of je in aanmerking komt voor een maagverkleining?

Volg deze stappen:

 • Stap 1

Doe de Quick Scan

Vul de Quick Scan in en ontdek snel of jij geschikt bent voor een maagverkleining.

 • Stap 2

Doorloop je traject

Je doorloopt het traject vanaf de screening om te kijken of je geschikt bent, tot aan de operatie. Na de operatie begeleiden we je met een persoonlijk leefstijltraject.

 • Stap 3

Ga gezond door het leven

Nu is het aan jou! Samen met onze specialisten werk je aan een gezonde levensstijl. Zo heb je het meeste resultaat en plezier van je maagverkleining.