Onze specialisten

Dit item delen:

Dr. Thomas Vermeer

Thomas Vermeer Maag-darm chirurg WeightWorks Clinics

Dr Thomas Vermeer heeft zijn opleiding tot maag-darm chirurg doorlopen in het Maastricht Universitair Medisch Centrum en het Zuyderland ziekenhuis te Sittard/Heerlen.

De basis van zijn carrière is gelegd in het Catharina ziekenhuis in Eindhoven waar hij veel wetenschappelijke ervaring heeft opgedaan en waar hij tevens zijn promotietraject heeft doorlopen.

In het Zuyderland doorliep hij zijn opleiding tot maag-darm chirurg met specifieke aandacht voor de maagverkleiningschirurgie.

"Overgewicht en obesitas is één van de grootste uitdagingen van onze huidige samenleving. De impact op de gezondheidszorg en de kwaliteit van leven is enorm. De chirurgische behandeling van overgewicht draagt enorm bij aan het voorkomen van gezondheidsproblemen op korte en lange termijn en heeft een positief effect op de kwaliteit van leven. 
Door te specialiseren in de behandeling van één ziekte zijn we in staat onze patiënten de beste zorg te bieden. Mijn passie voor het opereren en behandelen van patiënten middels een kijkoperatie sluit hier perfect bij aan.”

- Dr. Thomas Vermeer

Na zijn opleiding heeft hij nog een jaar als chirurg gewerkt in het Zuyderland ziekenhuis en 1.5 jaar in het Maxima Medisch Centrum Veldhoven/Eindhoven. Hier heeft hij zijn ervaring met maagverkleiningschirurgie verder uitgebreid. Sinds oktober 2023 versterkt hij het team bij Weight Works.