De ervaring van Rita

Operatie: Gastric Bypass

Mijn naam is Rita na 30 jaar alle diëten te hebben gedaan was ik klaar met al dat gecrash en jojo leven. Het werd tijd om echt voor mijzelf te kiezen dus na de huisarts gegaan en een verwijsbrief gekregen voor de Nederlandse obesitas kliniek daar ben ik begonnen met het voor traject maar toen kwam corona opzetten en als ging in lock down ik werd hier echt verdrietig van nu ging alles nog langer duren.

Op Facebook kwam ik iemand tegen die zei dat ze ging overstappen naar WeightWorks Amersfoort. Daar ben ik naar  toe gaan bellen en naar mijn zorgverzekering zodat alles in orde was. Ik was zo blij dat ik langs kon komen voor een gesprek. Ik werd daar zo warm ontvangen door zulk lief personeel. Het gesprek met dokter Edo was zo prettig. Er werd echt naar mijn verhaal geluisterd. Ik kreeg groen licht en ik kon gelijk een afspraak maken voor de operatie.

Bij Weightworks is het net een hotel. De operatie ging mega goed na een paar uur kwam de arts langs om alles uit te leggen. De eerste acht weken waren best zwaar maar ik was zo gelukkig omdat ik nu eindelijk goed kon afvallen. Nu na 6 maanden ben ik 36.4 kilo afgevallen is mijn BMI van 44 naar 29.4 gegaan. Het was toen ik begon 109.9 kilo mijn BMI stond op 44. Hier ben ik al zo gelukkig mee.

We zijn er nog niet maar heb er alle vertrouwen in dat mijn eind doelen wel gehaald zullen worden.

Ik zou het iedereen aanraden om als je zover bent dat je dit traject wilt aangaan zeker naar WeightWorks Amersfoort moet gaan. Je komt daar in zo’n warm nest terecht met zeer lieve mensen en erg deskundige artsen.