weightworks

Operaties

Een operatie om af te vallen?

Er zijn heel veel varianten op de maagverkleiningsoperatie, maar bij alle operaties is wel de maag betrokken en vaak ook de dunne darm. In Nederland zijn er drie operaties die het meeste worden uitgevoerd. Met die drie operaties bestaat dan ook de meeste ervaring en worden ook de beste resultaten behaald. Hieronder volgt een korte beschrijving van de verschillende ingrepen

behandeling

Gastric Sleeve (Buismaag)

Nadat je in slaap bent gebracht begint de operatie. De chirurg bekijkt eerst goed de binnenkant van je buik. Dan volgt de eerste stap waarbij we de maag aan één kant losmaken van het omliggende weefsel. Er wordt via de mond een maagslang ingebracht. Deze slang gebruiken we om de dikte van de buismaag precies af te meten.
Lees verder
behandeling

Gastric Bypass (maagomleiding)

Nadat je in slaap bent gebracht begint de operatie. De chirurg bekijkt eerst goed de binnenkant van je buik. Dan volgt de eerste stap, de maag wordt afgeniet ter grootte van een ei. De rest van de maag blijft gewoon zitten en wordt dus niet weggehaald. Doordat een deel van de maag is uitgeschakeld wordt minder hongerhormoon geproduceerd. Je kunt dus minder eten, waarbij je toch minder honger krijgt.
Lees verder
behandeling

Mini Gastric Bypass (maagomleiding)

Nadat je in slaap bent gebracht bekijken we eerst goed de binnenkant van je buik. Dan volgt de eerste stap waarbij we de maag in een klein deel van de maag afnieten ter grootte van een kleine buis. Deze buis is wat langer dan bij een gewone gastric bypass om te voorkomen dat gal terug stroomt in de slokdarm. De rest van de maag blijft gewoon zitten en wordt dus niet weggehaald. Doordat een deel van de maag is uitgeschakeld wordt minder hongerhormoon geproduceerd. Je kunt dus minder eten,waarbij je toch minder honger krijgt.
Lees verder
Logo Overgewicht CentrumOvergewicht Centrum
Chirurgisch afvallen

Hoe ziet het traject eruit

Wij werken met een begeleidingsprogramma van vijf jaar dat bestaat uit een screening en selectie, een operatie en een intensief leefstijl traject. We werken hierin samen met onze partner het Overgewicht Centrum, die gespecialiseerd is in leefstijlbehandeling. Kijk voor meer informatie over het Overgewicht Centrum ook op : overgewichtcentrum.nl

WeightWorks

Onze specialisten

De specialisten van WeightWorks hebben zich volledig toegelegd op maagverkleiningsoperaties en de behandeling van overgewicht. Dr. Edo Aarts en Dr. Frits Berends hebben samen meer dan drieduizend maagverkleiningsoperaties verricht en nog veel meer mensen begeleid naar een gezond gewicht. Daarnaast publiceren zij veel wetenschappelijke artikelen over maagverkleiningsoperaties. De WeightWorks kliniek is speciaal gebouwd en ingericht voor dit type operaties. Samen met het Weightworks team zorgen zij dat u de allerbeste behandeling en nazorg krijgt.
WeightWorks Frits Berends Maag-darm chirurg

Dr. Frits Berends
Maag-darm chirurg

WeightWorks Edo Aarts Maag-darm chirurg

Dr. Edo Aarts
Maag-darm chirurg