Blijvend gewichtsverlies
door Gastric Sleeve

(Buismaag)

 • Geen wachtlijsten

 • Gespecialiseerde kliniek

 • Persoonlijk traject

WeightWorks Quick Scan

Heb je al jaren te maken met overgewicht en lukt het je niet goed daar vanaf te komen?

 • Je hebt al jaren last van overgewicht, wat je ook doet, je komt niet verder dan een paar kilo eraf.

 • Je hebt na veel twijfelen besloten dat je een maagverkleining wil, maar er zijn overal hele lange wachttijden. Je komt nergens snel aan de beurt.

 • Je bent het zat om weer een dieet te beginnen en bent toe aan een gezonde leefstijl.

Laat ons je dan helpen. WeightWorks is een medische kliniek met veel kennis over de oorzaken en de behandeling van overgewicht. Wij zijn gespecialiseerd in maagverkleiningsoperaties voor blijvend gewichtsverlies.

Wil jij weten of je hiervoor in aanmerking komt? 

Traject voor een maagverkleining

Screening

Door middel van een quickscan en screening weet je snel of je in aanmerking komt voor een maagverkleining. Zodra het is goedgekeurd word je ingepland voor de operatie

Operatie

Je bent ingepland voor een maagverkleiningsoperatie. Binnenkort mag je je bij ons melden en vind de operatie plaats. Klik hier voor alle info over hoe de operatie eruit ziet.

Natraject

In de 5 jaar na de operatie blijf je bij ons onder controle. We vinden het heel belangrijk dat het ook na de operatie goed met je blijft gaan.

Wij begrijpen je

Niets is frustrerender dan altijd te moeten vechten tegen de kilo’s. Niemand kiest ervoor om te zwaar te zijn. Obesitas is een sluipende ziekte die op den duur je gezondheid aantast. Bovendien hebben mensen met obesitas vaker last van depressie, schaamte en vooroordelen van anderen. We hebben in de afgelopen jaren al veel mensen kunnen helpen op weg naar een leuker en gezonder leven door een maagverkleining.

Wij hebben een uitgebreid team van specialisten, psychologen, diëtisten en leefstijlcoaches. Individuele aandacht is één van onze belangrijkste waarden. Je bent bij ons dan ook geen nummer maar je hebt vanaf de start tot in het na-traject individuele gesprekken. Het proces begint bij een screening en dan volgt een operatie, maar we begeleiden je tot wel 5 jaar na je operatie. Zo helpen we je om ook in de toekomst gezond te blijven.

Team WeightWorks

Gastric Sleeve

Bekijk onderstaande video-uitleg over de Gastric Sleeve (Buismaag) behandeling van onze maag-darm chirurg dr. Edo Aarts.

Uitleg behandeling

Gastric Sleeve (Buismaag)

Nadat je in slaap bent gebracht begint de operatie. De chirurg bekijkt eerst goed de binnenkant van je buik. Dan volgt de eerste stap waarbij we de maag aan één kant losmaken van het omliggende weefsel. Er wordt via de mond een maagslang ingebracht. Deze slang gebruiken we om de dikte van de buismaag precies af te meten.

Het deel van de maag dat we willen verwijderen wordt vervolgens afgeniet en losgesneden. Daarmee wordt de maag ongeveer ¾ kleiner. Het losse maagdeel wordt nu via een kleine snee uit de buik verwijderd. Er blijft een buismaag over die aan de binnenkant zo dik is als je duim. We kijken nog een keer alles na voordat de operatie klaar is. Als je wakker wordt hebben we alle wondjes al dichtgemaakt. Van de operatie zelf merk je dus helemaal niets.

De verschillen met Gastric Bypass en Mini Gastric Bypass:

 • Geen veranderingen aan de darmen
 • Geen kans op een inwendige hernia (draai van de darmen)
 • Iets minder snel tekorten aan vitaminen en mineralen
 • Iets minder gewichtsverlies op de lange termijn
 • Minder goede resultaten bij mensen die suikerziekte hebben
 • Er wordt een deel van de maag definitief verwijderd, dat groeit niet terug

Wat zijn de wachttijden

Bij WeightWorks zijn er geen lange wachttijden. Zodra je het voortraject bent gestart en uit de screening blijkt dat je geschikt bent voor een van onze operaties kan je binnen een paar weken worden ingepland voor je operatie. Dit kan doordat we een professioneel specialistisch team hebben met één specialiteit, maagverkleiningsoperaties. Dit maakt dat we efficiënt kunnen werken en jou dus snel verder kunnen helpen.

Ervaringen van onze patiënten:

 • Door al heel mijn leven te strijden tegen de nodige kilo’s, ben ik in 2020 naar de huisarts gestapt om opties te bespreken om gewicht te verliezen. Alle diëtistes in omstreken had ik al gehad, ik kende elke sportschool in de omgeving van binnen ...

 • Ik liep onder een andere kliniek. Maar hoorde van weightworks dus heb de stoute schoenen aan gedaan en toch contact genomen ook puur omdat het in mijn eigen woonplaats is. Ik kon al mega snel bij weightworks terecht. Mijn ervaring is alleen maar ...

 • Operatie: Gastric Bypass

  Mijn naam is Rita na 30 jaar alle diëten te hebben gedaan was ik klaar met al dat gecrash en jojo leven. Het werd tijd om echt voor mijzelf te kiezen dus na de huisarts gegaan en een verwijsbrief gekregen voor de Nederlandse obesitas ...

 • Operatie: Gastric Bypass

  "Na de diagnose diabetes en wederom falende dieetpogingen heb ik de keuze gemaakt voor een maagverkleinende operatie. Bij Weightworks Clinic voelde ik mij direct serieus genomen. De chirurgen zijn lief, meegaand en bovenal erg kundig. De rest van het personeel maakt de persoonlijke ...

Wil jij weten of je in aanmerking komt voor een maagverkleining?

Volg deze stappen:

 • Stap 1

Doe de Quick Scan

Vul de Quick Scan in en ontdek snel of jij geschikt bent voor een maagverkleining.

 • Stap 2

Doorloop je traject

Je doorloopt het traject vanaf de screening om te kijken of je geschikt bent, tot aan de operatie. Na de operatie begeleiden we je met een persoonlijk leefstijltraject.

 • Stap 3

Ga gezond door het leven

Nu is het aan jou! Samen met onze specialisten werk je aan een gezonde levensstijl. Zo heb je het meeste resultaat en plezier van je maagverkleining.