weightworks

Voor- en nadelen

Voor- en nadelen maagverkleining

De voordelen van een maagverkleining zijn voor veel mensen duidelijk. Nadat alle eerdere pogingen om gewicht te verliezen uiteindelijk onvoldoende resultaat hadden geeft een maagverkleining altijd een groot gewichtsverlies. Mensen worden daardoor gezonder en de kwaliteit van leven gaat omhoog. Op de lange termijn leven mensen na een maagverkleining langer dan mensen met overgewicht die zich niet laten opereren. Het belangrijkste effect van een maagverkleining is niet alleen dat je minder gaat eten, je hebt ook minder honger.

Er zijn ook nadelen aan een maagverkleining. In de eerste plaats is er een operatie nodig. Hoewel de meest mensen die goed doorstaan heeft een operatie ook risico’s. Twee procent van de mensen krijgt te maken met een milde of ernstiger complicatie. Een op de duizend mensen kan zelfs aan de operatie overlijden. Verder kan je natuurlijk minder eten na een maagverkleining, maar dat is ook de bedoeling. Ten slotte moet je levenslang vitamines slikken omdat anders een risico op tekorten kan ontstaan. Er zijn nog meer voor-en nadelen van maagverkleining die we je graag vertellen. Neem vrijblijvend contact op met ons op.

Gastric bypass

Gewichtsverlies tijdlijn

6

mnd

40%

minder overgewicht
Range 35-40%
6 maanden 40% minder overgewicht
12 maanden 65% minder overgewicht

12

mnd

65%

minder overgewicht
Range 60-70%

18

mnd

75%

minder overgewicht
Range 70-85%
18 maanden 70% minder overgewicht
18 maanden 70% minder overgewicht

3

jaar

70%

minder overgewicht
Range 65-75%
weightworks

Ervaringen klanten

WeightWorks Testimonial Jan-Kees

Klant: Jan Kees
Operatie: Mini Gastric Bypass

Jan Kees was altijd al een stevige vent. Nadat hij met voetballen zijn knie verdraaide lukte het niet goed meer om te sporten. Ondanks allerlei diëten kwam hij aan en woog op een bepaald moment 140 kg. Toen kreeg hij ook nog suikerziekte. Dat was voor hem een reden om voor een operatie te kiezen.

Na een Mini-gastric bypass verloor hij 64 kg. Al na 2 maanden was hij van de suikerziekte af. Hij is inmiddels weer iets aangekomen maar heeft al drie jaar een stabiel gewicht.

WeightWorks Testimonial Marieke

Klant: Marieke
Operatie: Gastric Bypass

“Ik had echt alles al geprobeerd, van keto dieet tot Sonja Bakker maar telkens kwam ik daarna weer aan.

Mijn zus was een aantal jaren geleden al geholpen met een Gastric Bypass maar ik vond dat een grote stap. Maar het ging echt in de weg zitten bij mijn werk als kapster en een hele dag staan was niet meer vol te houden. Na een goed gesprek met de huisarts heb ik toen toch de stap genomen. Net voor de operatie woog ik zelfs 135 kilo, maar nu nog maar 83. En dan is de operatie pas anderhalf jaar geleden. Het gaat niet vanzelf, want ik moet er veel voor doen.

Alles verandert: van je eten tot je dagelijks leven, maar het is het helemaal waard!”

WeightWorks Testimonial Fatima

Klant: Fatima
Operatie: Gastric Sleeve

Fatima werd op school vaak gepest met haar overgewicht. Toen ze 18 jaar was woog ze al 110 kg. Ze deed een opleiding tot verzorgende in de ouderenzorg, maar had altijd moeite contact te maken met andere mensen omdat ze zich schaamde voor haar gewicht.

Toen ze 24 was woog ze 130 kg en koos ze voor een Gastric Sleeve operatie. Daarmee verloor ze 56 kg. Dat is 4 jaar geleden. Fatima is dolgelukkig met haar nieuwe leven. Ze is getrouwd en verwacht haar eerste kindje.

WeightWorks Testimonial Jaqueline

Klant: Jaqueline
Operatie: Gastric Bypass

Jacqueline was na haar zwangerschappen altijd zwaar gebleven. Geen enkel dieet had daar blijvend iets aan veranderd. Toen ze 60 jaar was, werd ze afgekeurd voor haar werk vanwege versleten knieën. Ze woog toen 115kg. Sporten ging eigenlijk nauwelijks. Hoewel een knieoperatie misschien zou helpen, vond de orthopeed dat ze daar te zwaar voor was.

Na een Gastric Bypass operatie verloor ze 40 kg in een jaar tijd. Daarna kreeg ze aan beide kanten een kunstknie. Inmiddels sport ze met veel plezier 3 keer in de week. Het leukste vindt ze dat ze tikkertje kan spelen met haar kleinkinderen.