weightworks

Onze specialisten

Onze specialisten

De specialisten van WeightWorks hebben zich volledig toegelegd op maagverkleiningsoperaties en de behandeling van overgewicht. Dr. Edo Aarts en Dr. Frits Berends hebben samen meer dan drieduizend maagverkleiningsoperaties verricht en nog veel meer mensen begeleid naar een gezond gewicht. Daarnaast publiceren zij veel wetenschappelijke artikelen over maagverkleiningsoperaties. De WeightWorks kliniek is speciaal gebouwd en ingericht voor dit type operaties. Samen met het Weightworks team zorgen zij dat u de allerbeste behandeling en nazorg krijgt.

Frits Berends Maag-darm chirurg
Maag-darm chirurg

Dr. Frits Berends

Dr. Frits Berends is maag-darm chirurg sinds 1999. Hij promoveerde op het onderwerp ‘kijkoperaties voor solide buikorganen’. In 2004 startte hij samen met dr. Ignace Janssen de Vitalys kliniek voor maagverkleiningen in Arnhem. In Arnhem was hij betrokken bij de introductie van de laparoscopische gastric bypass in Nederland. Sindsdien heeft hij vele duizenden maagverkleiningsoperaties gedaan. Hij was verantwoordelijk voor een aantal aanpassingen aan de techniek van gastric bypass operaties, die nu door veel chirurgen in Nederland en in de wereld zijn overgenomen. 

Overgewicht en obesitas zijn misschien wel de belangrijkste chronische ziektes van dit moment. Het verbaast me dat veel mensen en ook dokters obesitas nog steeds zien als een leefstijlkeuze, die op te lossen valt met voldoende gezonde keuzes en doorzettingsvermogen. Dat is echt onzin. Als je eenmaal een bepaald gewicht bereikt, is het vrijwel onmogelijk dat er nog zonder hulp af te krijgen.

Een maagverkleiningsoperatie is veilig uit te voeren en geeft ontzettend veel resultaat. Ik geniet ervan te zien hoe patiënten na een jarenlang gevecht tegen de kilo’s ineens een veel leuker en gezonder leven krijgen. Het is mooi daaraan te kunnen bijdragen.”

Dr. Frits Berends

Ook had hij de leiding over alle wetenschappelijk onderzoek naar verschillende aspecten van maagverkleiningsoperaties. Mede onder zijn leiding groeide de maagverkleiningskliniek in Arnhem uit tot de grootste in Nederland. Dr. Berends was bestuurslid van de wetenschappelijke vereniging voor overgewichtschirurgen (DSMBS) en voorzitter van de commissie tot herziening van de richtlijn voor chirurgische behandeling van obesitas, die in 2020 verscheen. Bij WeightWorks komen al zijn eerdere ervaringen samen in een eigen behandelingstraject dat volledig is ingesteld op succesvol gewichtsverlies.

Edo Aarts Maag-darm chirurg
Maag-darm chirurg

Dr. Edo Aarts

Dr. Edo Aarts was al vroeg in zijn opleiding tot chirurg gegrepen door alles wat er bij maagverkleiningsoperaties komt kijken. Samen met dr. Frits Berends en dr. Ignace Janssen zette hij in 2007 een onderzoeksafdeling voor maagverkleiningschirurgie op in het Rijnstate in Arnhem die hij tot 2018 begeleid heeft. Niet verwonderlijk promoveerde hij ook op dat onderwerp in 2014. Dr. Aarts heeft uitgebreide ervaring opgedaan met maagverkleiningsoperaties in Het Rijnstate Ziekenhuis. Hij heeft veel wetenschappelijk onderzoek verricht met talloze publicaties en is een veel gezien spreker op internationale congressen. Zodoende trad hij in 2020 toe tot de redactie van het toonaangevende wetenschappelijke tijdschrift ‘Obesity Surgery’.

Ik geloof dat je als dokter pas echt goede zorg kan leveren als je je specialiseert in één ziekte. Mensen die alles doen om van hun overgewicht af te komen gaan mij al vele jaren aan het hart omdat ik weet hoe moeilijk die het hebben. Die mensen verdienen mijn volledige aandacht en hulp!

Dr. Edo Aarts

Sinds 2008 is hij betrokken bij de ontwikkeling van speciale multivitaminen voor mensen met een maagverkleiningsoperatie en heeft al vele samenstellingen onderzocht. Naast zijn chirurgische ervaring helpt dr. Aarts jaarlijks veel mensen op weg naar een gezonder gewicht met een doorslikbare maagballon via de Allurion kliniek. Dr. Aarts heeft uitgebreide ervaring met het begeleiden van mensen met overgewicht. Hij combineert die ervaring met zijn uitgebreide wetenschappelijke kennis en chirurgische vaardigheid. Dat alles draagt bij aan de bijzondere ervaring bij WeightWorks.

Kolibrie WeightWorks

Welkom bij WeightWorks

Graag stellen wij ons even aan je voor.