weightworks

Onze specialisten

Onze specialisten

De specialisten van WeightWorks hebben zich volledig toegelegd op maagverkleiningsoperaties en de behandeling van overgewicht. Dr. Edo Aarts en Dr. Frits Berends hebben samen meer dan drieduizend maagverkleiningsoperaties verricht en nog veel meer mensen begeleid naar een gezond gewicht. Daarnaast publiceren zij veel wetenschappelijke artikelen over maagverkleiningsoperaties. De WeightWorks kliniek is speciaal gebouwd en ingericht voor dit type operaties. Samen met het Weightworks team zorgen zij dat u de allerbeste behandeling en nazorg krijgt.

Frits Berends Maag-darm chirurg
Maag-darm chirurg

Dr. Frits Berends

Dr. Frits Berends is maag-darm chirurg sinds 1999. Hij promoveerde op het onderwerp ‘kijkoperaties voor solide buikorganen’. In 2004 startte hij samen met dr. Ignace Janssen de Vitalys kliniek voor maagverkleiningen in Arnhem. In Arnhem was hij betrokken bij de introductie van de laparoscopische gastric bypass in Nederland. Sindsdien heeft hij vele duizenden maagverkleiningsoperaties gedaan. Hij was verantwoordelijk voor een aantal aanpassingen aan de techniek van gastric bypass operaties, die nu door veel chirurgen in Nederland en in de wereld zijn overgenomen. 

Overgewicht en obesitas zijn misschien wel de belangrijkste chronische ziektes van dit moment. Het verbaast me dat veel mensen en ook dokters obesitas nog steeds zien als een leefstijlkeuze, die op te lossen valt met voldoende gezonde keuzes en doorzettingsvermogen. Dat is echt onzin. Als je eenmaal een bepaald gewicht bereikt, is het vrijwel onmogelijk dat er nog zonder hulp af te krijgen.

Een maagverkleiningsoperatie is veilig uit te voeren en geeft ontzettend veel resultaat. Ik geniet ervan te zien hoe patiënten na een jarenlang gevecht tegen de kilo’s ineens een veel leuker en gezonder leven krijgen. Het is mooi daaraan te kunnen bijdragen.”

Dr. Frits Berends

Ook had hij de leiding over alle wetenschappelijk onderzoek naar verschillende aspecten van maagverkleiningsoperaties. Mede onder zijn leiding groeide de maagverkleiningskliniek in Arnhem uit tot de grootste in Nederland. Dr. Berends was bestuurslid van de wetenschappelijke vereniging voor overgewichtschirurgen (DSMBS) en voorzitter van de commissie tot herziening van de richtlijn voor chirurgische behandeling van obesitas, die in 2020 verscheen. Bij WeightWorks komen al zijn eerdere ervaringen samen in een eigen behandelingstraject dat volledig is ingesteld op succesvol gewichtsverlies.

Edo Aarts Maag-darm chirurg
Maag-darm chirurg

Dr. Edo Aarts

Dr. Edo Aarts was al vroeg in zijn opleiding tot chirurg gegrepen door alles wat er bij maagverkleiningsoperaties komt kijken. Samen met dr. Frits Berends en dr. Ignace Janssen zette hij in 2007 een onderzoeksafdeling voor maagverkleiningschirurgie op in het Rijnstate in Arnhem die hij tot 2018 begeleid heeft. Niet verwonderlijk promoveerde hij ook op dat onderwerp in 2014. Dr. Aarts heeft uitgebreide ervaring opgedaan met maagverkleiningsoperaties in Het Rijnstate Ziekenhuis. Hij heeft veel wetenschappelijk onderzoek verricht met talloze publicaties en is een veel gezien spreker op internationale congressen. Zodoende trad hij in 2020 toe tot de redactie van het toonaangevende wetenschappelijke tijdschrift ‘Obesity Surgery’.

Ik geloof dat je als dokter pas echt goede zorg kan leveren als je je specialiseert in één ziekte. Mensen die alles doen om van hun overgewicht af te komen gaan mij al vele jaren aan het hart omdat ik weet hoe moeilijk die het hebben. Die mensen verdienen mijn volledige aandacht en hulp!

Dr. Edo Aarts

Sinds 2008 is hij betrokken bij de ontwikkeling van speciale multivitaminen voor mensen met een maagverkleiningsoperatie en heeft al vele samenstellingen onderzocht. Naast zijn chirurgische ervaring helpt dr. Aarts jaarlijks veel mensen op weg naar een gezonder gewicht met een doorslikbare maagballon via de Allurion kliniek. Dr. Aarts heeft uitgebreide ervaring met het begeleiden van mensen met overgewicht. Hij combineert die ervaring met zijn uitgebreide wetenschappelijke kennis en chirurgische vaardigheid. Dat alles draagt bij aan de bijzondere ervaring bij WeightWorks.

Kolibrie WeightWorks

Welkom bij WeightWorks

Graag stellen wij ons even aan je voor.

WeightWorks

Ervaringen

Lees hier alle verhalen

WeightWorks Jan-Kees

Naam: Ilona
Operatie: Mini Gastric bypass

Op 21 december 2021 liep ik vol zenuwen binnen bij weigt works. Wat zijn het voor mensen, wat kan ik verwachten, wordt ik wel goed gekeurd?
Eenmaal binnen vielen alle zenuwen van me af door het geweldige team van medewerkers.
Ik werd gelijk op mijn gemak gesteld en het gesprek verliep heel soepel. Het was net alsof je met iemand aan het praten was die je al jaren kent.
Na een weegmoment en wat metingen kreeg ik een rondleiding tot zelfs in de operatie kamer.
26 januari 2022 was mijn grote dag..... Vol overgave ben ik naar binnen gegaan en liet ik alles maar over me heen komen. In de kamer waar ze je voorbereiden op de operatie nog een super leuk gesprek gehad over Curacao want daar ging ik deze zomer op vakantie.
De operatie ging super goed en ik heb bijna geen pijn gehad. Klachten na de operatie heb ik helemaal niet gehad en ik vertelde aan iedereen die het wilde horen hoe fantastisch Weight Works is.
Inmiddels zijn we iets meer dan 6 maanden verder en heb ik de nodige geweldige ervaringen gehad. Bijvoorbeeld een dag efteling waarbij ik alleen maar tijdens de eerste achtbaan dacht.... IK PAS ER IN.
In een vliegtuig zonder klem te zitten en in bikini op vakantie. Ik heb energie voor 10 en ik kan alles eten en drinken.

Weight Works was de beste keuze ooit voor mijn nieuwe leven.

WeightWorks Fatima

Naam: Debbie
Operatie: Gastric bypass

"Na de diagnose diabetes en wederom falende dieetpogingen heb ik de keuze gemaakt voor een maagverkleinende operatie. Bij Weightworks Clinic voelde ik mij direct serieus genomen. De chirurgen zijn lief, meegaand en bovenal erg kundig. De rest van het personeel maakt de persoonlijke benadering die ze nastreven helemaal af. Met de gastric bypass ben ik in 8 maanden tijd ongeveer 44 kg afgevallen en heb ik nagenoeg een gezond BMI. En dat zonder al te veel bijwerkingen.

Het is de beste keuze die ik kon maken en ik kan Weightworks Clinic echt aan iedereen aanbevelen." 

WeightWorks Marieke

Naam: Menno
Operatie: Gastric bypass

14 Februari de dag van de operatie, ik van harte verwelkomd en rondgeleid. Ik mag mezelf nog opfrissen in mijn kamer en mezelf opkleden. Ik word opgehaald en naar de OK verplaatst, hier wordt door de chirurg nog alles rustig verteld. Ik voel mezelf zo op mijn gemak. Ik heb gewoon geen zenuwen. 12:15 werd ik geopereerd voor de Gastric Bypass. 15:10 word ik wakker. Ik word naar mijn kamer gebracht om verder uit te rusten. De verpleegkundige checken regelmatig of ik nog moet plassen, of ik nog genoeg in het infuus heb en of ik een beetje vla of bouillon wil hebben. Wauw nog nooit zulke service meegemaakt. De dag erna komt de chirurg naar mij toe en zegt dat ik ontslagen word. Ik mag naar huis en gaan revalideren. Dat liep erg goed en werd ook gebeld door de chirurg hoe ik me voel, wat een service. Op 11-07-2022 heb ik dit verhaaltje geschreven en ben inmiddels -50 KG (182KG nu 132KG). Aan iedereen die dit leest en twijfelt of over te stappen of dat ze hier geopereerd wil worden kan ik niks anders zeggen dan JA doe dit hier. Ze zijn super gastvrij en helpen je zoveel. Daar kunnen andere nog wat van opsteken.