weightworks

Operaties

Mini Gastric Bypass (maagomleiding)

De Mini Gastric Bypass is een wat nieuwere variant van een klassieke Gastric Bypass. Deze maagverkleining wordt ook wel een One Anastomosis Gastric Bypass genoemd (OAGB = gastric bypass met één aansluiting. Het maagreservoir bij een Mini Gastric Bypass is iets langer dan bij een klassieke bypass om te voorkomen dat gal terugstroomt in de slokdarm. De rest van de maag blijft gewoon zitten en wordt dus niet weggehaald. Doordat een deel van de maag is uitgeschakeld wordt minder hongerhormoon geproduceerd. Je kunt dus minder eten, waarbij je toch minder honger krijgt. Het gewichtsverlies van een Mini Gastric Bypass is hetzelfde als van een klassieke Gastric Bypass.

Hoe werkt 't?

De dunne darm wordt aangesloten op de verkleinde maag. Ook bij deze omleiding komt het voedsel pas later met de verteringssappen in aanraking. Op die manier wordt 150-200 cm darm overgeslagen. Maar de dunne darm wordt niet doorgeknipt. Door de andere route van het voedsel produceert de darm hormonen die een gunstig effect hebben op het hongergevoel en de verzadiging (hoe vol je zit). Dat helpt om af te vallen.

We kijken nog een keer alles na voordat de operatie klaar is. Als je wakker wordt hebben we alle wondjes al dichtgemaakt. Van de operatie zelf merk je dus helemaal niets

Verschil met Gastric Sleeve

De operatie is ook aan de dunne darm

Niets wordt verwijderd, alles blijft zitten

Iets beter gewichtsverlies op de lange termijn

Betere resultaten bij mensen die suikerziekte hebben

Minder last van maagzuurklachten dan een gastric sleeve

Iets sneller tekorten aan vitaminen en mineralen

Verschil met Gastric Bypass

Een mini gastric bypass bestaat nog niet zo lang. De lange termijn resultaten zijn minder bekend dan bij een klassieke gastric bypass

Een mini gastric bypass heeft iets meer risico op zuurklachten en op een maagzweertje

De mini gastric bypass is technisch iets makkelijker, want er wordt één aansluiting minder gemaakt.

Kolibrie WeightWorks

Bekijk de video

Bekijk onderstaande video-uitleg over de Mini Gastric Bypass (maagomleiding) behandeling van onze maag-darm chirurg dr. Frits Berends.


Chirurgisch afvallen

Doe de check

Check hier of je in aanmerking komt voor een maagoperatie. Doe de test of neem vrijblijvend contact op.

WeightWorks Quick Scan
WeightWorks

Onze specialisten

De specialisten van WeightWorks hebben zich volledig toegelegd op maagverkleiningsoperaties en de behandeling van overgewicht. Dr. Edo Aarts en Dr. Frits Berends hebben samen meer dan drieduizend maagverkleiningsoperaties verricht en nog veel meer mensen begeleid naar een gezond gewicht. Daarnaast publiceren zij veel wetenschappelijke artikelen over maagverkleiningsoperaties. De WeightWorks kliniek is speciaal gebouwd en ingericht voor dit type operaties. Samen met het Weightworks team zorgen zij dat u de allerbeste behandeling en nazorg krijgt.
WeightWorks Frits Berends Maag-darm chirurg

Dr. Frits Berends
Maag-darm chirurg

WeightWorks Edo Aarts Maag-darm chirurg

Dr. Edo Aarts
Maag-darm chirurg