weightworks

Maagverkleining

Maagverkleiningen (algemeen)

Een maagverkleining is een operatie om blijvend gewicht te verliezen bij ernstig overgewicht en obesitas. Daardoor kan je minder eten en heb je minder honger en daar val je van af. Vaak zelfs wel meer dan 70% van je overgewicht. Alle operaties vinden plaats onder algehele narcose. Dat betekent dus dat je tijdens de ingreep diep in slaap bent. Je merkt dan ook niets van de hele operatie. De ingreep duurt ongeveer een uur. Alle operaties bij WeightWorks worden uitgevoerd met een ‘kijkoperatie’. De hele operatie wordt dus door 5 of 6 kleine openingen van 2 centimeter gedaan. Daardoor zijn de wondjes klein en heb je minder pijn. De meest mensen gaan de dag na een operatie weer naar huis.

Kom je in aanmerking voor een maagverkleining?

Het belangrijkste  is je gewicht. Meestal wordt daarbij gekeken naar de BodyMass index (BMI). Dat is je gewicht in verhouding tot je lengte. Verder moet je Ouder zijn dan 18 jaar, eerder serieuze afvalpogingen hebben gedaan en je mag geen verslavingen hebben. (Roken mag wel maar liever niet). Doe de Quickscan om te zien of je in aanmerking komt

BMI hoger dan 40:
Je hebt Obesitas klasse 3, zeer ernstig overgewicht. Dan is een maagverkleining bijna altijd een goed idee.

BMI lager dan 40 maar boven de 35:
Je hebt Obesitas klasse 2. We kijken  of je nog bijkomende ziektes hebt zoals hoge bloeddruk, suikerziekte, slaapapnoe, hoog cholesterol, gewrichtsklachten of andere aandoeningen die samenhangen met je overgewicht. Is dat het geval dan kom je in aanmerking voor een operatie.

BMI tussen de 30 en 35:
Je hebt Obesitas klasse 1: Wil je een maagverkleining dan kan dat wel maar moet je zelf de kosten betalen. Vraag ons over de mogelijkheden en kosten.

BMI onder de 30 maar boven de 25:
Je hebt overgewicht. Je komt niet in aanmerking voor een operatie. Er zijn wel andere methodes om af te vallen: Denk aan een leefstijl traject, medicijnen of een maagballon. Vaak zijn daar wel kosten aan verbonden. Vraag ons over de mogelijkheden.

Logo Overgewicht CentrumOvergewicht Centrum
Chirurgisch afvallen

Hoe ziet het traject eruit

Wij werken met een begeleidingsprogramma van vijf jaar dat bestaat uit een screening en selectie, een operatie en een intensief leefstijl traject. We werken hierin samen met onze partner het Overgewicht Centrum, die gespecialiseerd is in leefstijlbehandeling. Kijk voor meer informatie over het Overgewicht Centrum ook op : overgewichtcentrum.nl


Chirurgisch afvallen

Doe de check

Een operatie klinkt misschien ingrijpend, maar valt in de praktijk vaak erg mee. Mensen worden na een maagverkleining lichter, maar ook gezonder en blijer. Wil je weten of je in aanmerking komt voor een maagverkleinings operatie?

Check hier of je in aanmerking komt voor een maagverkleining. Doe de test of neem vrijblijvend contact op.

WeightWorks Quick Sscan
WeightWorks

Onze specialisten

De specialisten van WeightWorks hebben zich volledig toegelegd op maagverkleiningsoperaties en de behandeling van overgewicht. Dr. Edo Aarts en Dr. Frits Berends hebben samen meer dan drieduizend maagverkleiningsoperaties verricht en nog veel meer mensen begeleid naar een gezond gewicht. Daarnaast publiceren zij veel wetenschappelijke artikelen over maagverkleiningsoperaties. De WeightWorks kliniek is speciaal gebouwd en ingericht voor dit type operaties. Samen met het Weightworks team zorgen zij dat u de allerbeste behandeling en nazorg krijgt.
WeightWorks Frits Berends Maag-darm chirurg

Dr. Frits Berends
Maag-darm chirurg

WeightWorks Edo Aarts Maag-darm chirurg

Dr. Edo Aarts
Maag-darm chirurg