weightworks

Ervaringen

Maagverkleining ervaringen

Wij weten als geen ander dat je de beslissing om je te laten opereren niet zomaar neemt. Daar gaat bijna altijd een lange periode van wikken en wegen aan vooraf. Vaak helpt het als je leest over de ervaringen van mensen die al een maagverkleining hebben gehad. Er zijn ook patiënten tevredenheidsonderzoeken die kijken naar hoe mensen een operatie ervaren hebben. Meestal wordt dan gevraagd naar hoe je kwaliteit van leven veranderd is door de operatie. Uit al die onderzoeken komt duidelijk naar voren dat mensen na een maagverkleining niet alleen gezonder worden, maar ook gelukkiger.

Voor de ervaringen van mensen die een maagverkleining ondergingen kun je onderstaande verhalen lezen. Maar we kunnen je ook in contact brengen met een ervaringsdeskundige, die zelf een maagverkleining heeft ondergaan. Neem daarvoor contact met ons op.

weightworks

Ervaringen klanten

Image

Naam: Rita
Operatie: Gastric Bypass

Mijn naam is Rita na 30 jaar alle diëten te hebben gedaan was ik klaar met al dat gecrash en jojo leven. Het werd tijd om echt voor mijzelf te kiezen dus na de huisarts gegaan en een verwijsbrief gekregen voor de Nederlandse obesitas kliniek daar ben ik begonnen met het voor traject maar toen kwam corona opzetten en als ging in lock down ik werd hier echt verdrietig van nu ging alles nog langer duren. 

Op Facebook kwam ik iemand tegen die zei dat ze ging overstappen naar WeightWorks Amersfoort. Daar ben ik naar  toe gaan bellen en naar mijn zorgverzekering zodat alles in orde was. Ik was zo blij dat ik langs kon komen voor een gesprek. Ik werd daar zo warm ontvangen door zulk lief personeel. Het gesprek met dokter Edo was zo prettig. Er werd echt naar mijn verhaal geluisterd. Ik kreeg groen licht en ik kon gelijk een afspraak maken voor de operatie.

Bij Weightworks is het net een hotel. De operatie ging mega goed na een paar uur kwam de arts langs om alles uit te leggen. De eerste acht weken waren best zwaar maar ik was zo gelukkig omdat ik nu eindelijk goed kon afvallen. Nu na 6 maanden ben ik 36.4 kilo afgevallen is mijn BMI van 44 naar 29.4 gegaan. Het was toen ik begon 109.9 kilo mijn BMI stond op 44. Hier ben ik al zo gelukkig mee. 

We zijn er nog niet maar heb er alle vertrouwen in dat mijn eind doelen wel gehaald zullen worden.

Ik zou het iedereen aanraden om als je zover bent dat je dit traject wilt aangaan zeker naar WeightWorks Amersfoort moet gaan. Je komt daar in zo'n warm nest terecht met zeer lieve mensen en erg deskundige artsen. 💗💙

Image

Klant: Nicole
Operatie: Mini Gastric Bypass

Door al heel mijn leven te strijden tegen de nodige kilo’s, ben ik in 2020 naar de huisarts gestapt om opties te bespreken om gewicht te verliezen. Alle diëtistes in omstreken had ik al gehad, ik kende elke sportschool in de omgeving van binnen en buiten maar alsnog bleef ik overgewicht behouden. De huisarts stuurde mij vrijwel meteen door naar het bariatrische centrum in Bergen op Zoom. Ik heb het voortraject daar goed afgerond en stond op de wachtlijst om geopereerd te worden. Intens blij, opgelucht, maar stiekem ook heel zenuwachtig. Zoals we alle weten kwam corona niet veel later om de hoek kijken, waar ook mijn operatie op zich bleef wachten. Ik ben gaan kijken naar andere mogelijkheden en zo kwam ik bij WeightWorks uit. Ik heb snel contact met ze gezocht en ben aan de telefoon super goed geholpen, namen de tijd voor mijn verhaal en spraken hun verwachten uit naar mij. 6 december 2021 heb ik mijn documenten opgestuurd naar Weight Works en 2 maanden later op 2 februari 2022 lag ik op de operatietafel. In die tussentijd is er nog een afspraak gepland geweest om te kijken naar welke operatie het meest geschikt voor mij zal zijn, kreeg ik een rondleiding en merkte ik al meteen het gevoel van vertrouwen. Samen met dr. Edo de verschillende mogelijkheden besproken en daaruit zijn we samen tot de conclusie gekomen dat een Mini Gastric Bypass het meest passende voor mij zal zijn.

Het contact tussen mij en Weight Works verliep prima. Als ik vragen had, dan konden die gesteld worden en namen zij de tijd voor mij. De dag van de operatie was ik dan ook totaal niet zenuwachtig, ze gaven mij een goed gevoel. Ik zou dan ook ieder ander Weight Works aanraden.

Mijn avontuur naar een nieuwe versie van mezelf is enorm goed verlopen zonder complicaties en dit mede door Weight Works! Ik ben nu ruim 30 kg lichter en voel mezelf beter dan ooit!

Image

Klant: Kimberly
Operatie: Mini Gastric Bypass

Ik liep onder een andere kliniek. Maar hoorde van weightworks dus heb de stoute schoenen aan gedaan en toch contact genomen ook puur omdat het in mijn eigen woonplaats is. Ik kon al mega snel bij weightworks terecht.

Mijn ervaring is alleen maar goed. De medewerkers staan ten alle tijden altijd voor je klaar. Bij vragen helpen ze je zo snel mogelijk. Je wordt niet gezien als een nummertje maar echt als een familie lid. Kortom alleen maar goede dingen over weightworks.

Inmiddels heb ik jullie ook al meerdere keren bij andere aangeraden.

Ik heb ook onwijs veel steun gehad aan de mensen om mij heen. Ik ben dit traject samen met mijn vader aan gegaan en zijn dezelfde dag geopereerd. Ik durf ook voor het eerst in een bikini te lopen. Zonder me te hoeven schamen voor mijn lichaam. Je merkt dat mensen je aankijken om je los zittende huid en littekens maar I dont care 💪 ik voel me goed , ik ben trots op hoe ik er nu uit zie. Ondertussen -46 kg. ☺️

Image

Klant: Wendy en Thanas
Operatie: Gastric Bypass en een Mini Gastric Bypass 

Na jaren lange strijd tegen de kilo's hebben we de beslissing genomen om voor een maagverkleining te gaan. In eerste instantie zijn we naar het NOK gegaan maar via via terechtgekomen bij Weightworks. Nadat we belden voor informatie konden we gelukkig al snel terecht. We hadden een gesprek met dr Berends en die legde precies vanaf de eerste stap tot de laatste stap alles uit. Na het gesprek kregen we ook nog een rondleiding. We hadden ons echt geen betere plek kunnen bedenken!!! Zowel voor, tijdens als na de operatie voelden we ons een mens en niet een nummer en hadden we het gevoel dat we in een hotel waren. Super fijne ervaring gehad. De operaties zijn goed gegaan, herstel is super gegaan en inmiddels zijn we een half jaar po en de nodige kilo's kwijt, Thanas 41 kilo en Wendy 33 kilo. We hebben een veel actiever en gelukkiger leven. En dat met dank aan dit geweldige team met gouden hart wat verder kijkt dan cijfertjes en geld en je beschouwt als een mens. En alles is netjes geregeld met de verzekering.

Image

Klant: Ilona
Operatie: Mini Gastric Bypass 

Op 21 december 2021 liep ik vol zenuwen binnen bij WeightWorks. Wat zijn het voor mensen, wat kan ik verwachten, word ik wel goedgekeurd?
Eenmaal binnen vielen alle zenuwen van me af door het geweldige team van medewerkers. Ik werd gelijk op mijn gemak gesteld en het gesprek verliep heel soepel. Het was net alsof je met iemand aan het praten was die je al jaren kent.Na een weeg moment en wat metingen kreeg ik een rondleiding tot zelfs in de operatiekamer.
26 januari 2022 was mijn grote dag..... Vol overgave ben ik naar binnen gegaan en liet ik alles maar over me heen komen. In de kamer waar ze je voorbereiden op de operatie nog een super leuk gesprek gehad over Curacao want daar ging ik deze zomer op vakantie.

De operatie ging super goed en ik heb bijna geen pijn gehad. Klachten na de operatie heb ik helemaal niet gehad en ik vertelde aan iedereen die het wilde horen hoe fantastisch Weight Works is.

Inmiddels zijn we iets meer dan 6 maanden verder en heb ik de nodige geweldige ervaringen gehad. Bijvoorbeeld een dag efteling waarbij ik alleen maar tijdens de eerste achtbaan dacht.... IK PAS ER IN.
In een vliegtuig zonder klem te zitten en in bikini op vakantie. Ik heb energie voor 10 en ik kan alles eten en drinken.

Weight Works was de beste keuze ooit voor mijn nieuwe leven.

Image

Klant: Menno
Operatie: Gastric Bypass 

14 Februari de dag van de operatie, ik word van harte verwelkomd en rondgeleid. Ik mag mezelf nog opfrissen in mijn kamer en mezelf opkleden. Ik word opgehaald en naar de OK verplaatst. Hier wordt door de chirurg nog alles rustig verteld. Ik voel mezelf zo op mijn gemak. Ik heb gewoon geen zenuwen. 12:15 werd ik geopereerd voor de Gastric Bypass. 15:10 word ik wakker. Ik word naar mijn kamer gebracht om verder uit te rusten. De verpleegkundige checken regelmatig of ik nog moet plassen, of ik nog genoeg in het infuus heb en of ik een beetje vla of bouillon wil hebben. Wauw nog nooit zulke service meegemaakt.

De dag erna komt de chirurg naar mij toe en zegt dat ik ontslagen word. Ik mag naar huis en gaan revalideren. Dat liep erg goed en werd ook gebeld door de chirurg hoe ik me voel, wat een service. Op 11-07-2022 heb ik dit verhaaltje geschreven en ben inmiddels -50 KG (182KG nu 132KG).

Aan iedereen die dit leest en twijfelt of over te stappen of dat ze hier geopereerd wil worden kan ik niks anders zeggen dan JA doe dit hier. Ze zijn super gastvrij en helpen je zoveel. Daar kunnen andere nog wat van opsteken.

Image

Klant: Debbie
Operatie: Gastric Bypass 

"Na de diagnose diabetes en wederom falende dieetpogingen heb ik de keuze gemaakt voor een maagverkleinende operatie. Bij Weightworks Clinic voelde ik mij direct serieus genomen. De chirurgen zijn lief, meegaand en bovenal erg kundig. De rest van het personeel maakt de persoonlijke benadering die ze nastreven helemaal af. Met de gastric bypass ben ik in 8 maanden tijd ongeveer 44 kg afgevallen en heb ik nagenoeg een gezond BMI. En dat zonder al te veel bijwerkingen.

Het is de beste keuze die ik kon maken en ik kan Weightworks Clinic echt aan iedereen aanbevelen." 

Image

Klant: Kimberly
Operatie: Gastric Bypass 

Hoe mijn pad gelopen is om tot dit traject te komen?  Ik liep onder een andere kliniek. Maar hoorde van WeightWorks dus heb de stoute schoenen aan gedaan en toch contact genomen ook puur omdat het in mijn eigen woonplaats is. Ik kon al mega snel bij WeightWorks terecht. Ik heb alleen maar goede ervaringen met WeightWorks. De medewerkers staan ten alle tijden altijd voor je klaar. Bij vragen helpen ze je zo snel mogelijk. Je wordt niet gezien als een nummertje maar echt als een familie lid. Kortom alleen maar goede dingen over WeightWorks. Inmiddels heb ik WeightWorks al vaak aangeprezen bij andere. Ik heb ook onwijs veel steun gehad aan de mensen om mij heen. Ik ben dit traject samen met mijn vader aan gegaan en zijn dezelfde dag geopereerd. Ik durf ook voor het eerst in een bikini te lopen. Zonder me te hoeven schamen voor mijn lichaam. Je merkt dat mensen je aankijken om je los zittende huid en littekens maar I dont care 💪 ik voel me goed , ik ben trots op hoe ik er nu uit zie. Ondertussen -46 kg☺️