weightworks

Ervaringen

Maagverkleining ervaringen

Wij weten als geen ander dat je de beslissing om je te laten opereren niet zomaar neemt. Daar gaat bijna altijd een lange periode van wikken en wegen aan vooraf. Vaak helpt het als je leest over de ervaringen van mensen die al een maagverkleining hebben gehad. Er zijn ook patiënten tevredenheidsonderzoeken die kijken naar hoe mensen een operatie ervaren hebben. Meestal wordt dan gevraagd naar hoe je kwaliteit van leven veranderd is door de operatie. Uit al die onderzoeken komt duidelijk naar voren dat mensen na een maagverkleining niet alleen gezonder worden, maar ook gelukkiger.

Voor de ervaringen van mensen die een maagverkleining ondergingen kun je onderstaande verhalen lezen. Maar we kunnen je ook in contact brengen met een ervaringsdeskundige, die zelf een maagverkleining heeft ondergaan. Neem daarvoor contact met ons op.

weightworks

Ervaringen klanten

WeightWorks Testimonial Jan-Kees

Klant: Jan Kees
Operatie: Mini Gastric Bypass

Jan Kees was altijd al een stevige vent. Nadat hij met voetballen zijn knie verdraaide lukte het niet goed meer om te sporten. Ondanks allerlei diëten kwam hij aan en woog op een bepaald moment 140 kg. Toen kreeg hij ook nog suikerziekte. Dat was voor hem een reden om voor een operatie te kiezen.

Na een Mini-gastric bypass verloor hij 64 kg. Al na 2 maanden was hij van de suikerziekte af. Hij is inmiddels weer iets aangekomen maar heeft al drie jaar een stabiel gewicht.

WeightWorks Testimonial Marieke

Klant: Marieke
Operatie: Gastric Bypass

“Ik had echt alles al geprobeerd, van keto dieet tot Sonja Bakker maar telkens kwam ik daarna weer aan.

Mijn zus was een aantal jaren geleden al geholpen met een Gastric Bypass maar ik vond dat een grote stap. Maar het ging echt in de weg zitten bij mijn werk als kapster en een hele dag staan was niet meer vol te houden. Na een goed gesprek met de huisarts heb ik toen toch de stap genomen. Net voor de operatie woog ik zelfs 135 kilo, maar nu nog maar 83. En dan is de operatie pas anderhalf jaar geleden. Het gaat niet vanzelf, want ik moet er veel voor doen.

Alles verandert: van je eten tot je dagelijks leven, maar het is het helemaal waard!”

WeightWorks Testimonial Fatima

Klant: Fatima
Operatie: Gastric Sleeve

Fatima werd op school vaak gepest met haar overgewicht. Toen ze 18 jaar was woog ze al 110 kg. Ze deed een opleiding tot verzorgende in de ouderenzorg, maar had altijd moeite contact te maken met andere mensen omdat ze zich schaamde voor haar gewicht.

Toen ze 24 was woog ze 130 kg en koos ze voor een Gastric Sleeve operatie. Daarmee verloor ze 56 kg. Dat is 4 jaar geleden. Fatima is dolgelukkig met haar nieuwe leven. Ze is getrouwd en verwacht haar eerste kindje.

WeightWorks Testimonial Jaqueline

Klant: Jaqueline
Operatie: Gastric Bypass

Jacqueline was na haar zwangerschappen altijd zwaar gebleven. Geen enkel dieet had daar blijvend iets aan veranderd. Toen ze 60 jaar was, werd ze afgekeurd voor haar werk vanwege versleten knieën. Ze woog toen 115kg. Sporten ging eigenlijk nauwelijks. Hoewel een knieoperatie misschien zou helpen, vond de orthopeed dat ze daar te zwaar voor was.

Na een Gastric Bypass operatie verloor ze 40 kg in een jaar tijd. Daarna kreeg ze aan beide kanten een kunstknie. Inmiddels sport ze met veel plezier 3 keer in de week. Het leukste vindt ze dat ze tikkertje kan spelen met haar kleinkinderen.