weightworks

Operaties

Gastric Bypass (maagomleiding)

Een gastric bypass of maagomleiding is een operatie waarbij de maag wordt verkleind en het spijsverteringskanaal wordt omgelegd. Letterlijk betekent de term "gastric bypass" een omleiding van de maag. Mensen met een gastric bypass raken gemiddeld 70 procent van hun overgewicht kwijt. Doordat een deel van de maag is uitgeschakeld wordt minder hongerhormoon geproduceerd. Daardoor heb je bij het eten sneller een vol gevoel dat ook langer aanhoudt. Dat helpt je minder te eten en daardoor val je af.

Hoe verloopt de operatie?

Nadat je in slaap bent gebracht begint de operatie. De chirurg bekijkt eerst goed de binnenkant van je buik. Vervolgens wordt een stuk van de maag ter grote van een ei afgeniet. De rest van de maag blijft gewoon zitten en wordt dus niet weggehaald. De dunne darm wordt aangesloten op de verkleinde maag. Zo ontstaat een omleiding (Bypass) waarbij het voedsel pas veel later met de verteringssappen in aanraking komt. Op die manier wordt 200-250 cm darm overgeslagen. Door de andere route van het voedsel produceert de darm hormonen die een gunstig effect hebben op het hongergevoel en de verzadiging (hoe vol je zit). Dat helpt om af te vallen. We kijken nog een keer alles na voordat de operatie klaar is. Als je wakker wordt hebben we alle wondjes al dichtgemaakt. Van de operatie zelf merk je dus helemaal niets.

Verschil met Gastric Sleeve

De operatie is ook aan de darmen

Niets wordt verwijderd, alles blijft zitten

Iets beter gewichtsverlies op de lange termijn

Betere resultaten bij mensen die suikerziekte hebben

Minder last van maagzuurklachten

Iets sneller tekorten aan vitaminen en mineralen

Verschil met Mini Gastric Bypass

Er is langere ervaring met de klassiek gastric bypass dan met de mini bypass. Lange termijn resultaten zijn uitgebreid bekend en laten goede resultaten zien

Minder kans op zuurklachten

Technisch is de klassieke gastric bypass iets lastiger, want er wordt één aansluiting meer gemaakt dan bij de mini bypass

Kolibrie WeightWorks

Bekijk de video

Bekijk onderstaande video-uitleg over de Gastric Bypass (maagomleiding) behandeling van onze maag-darm chirurg dr. Frits Berends.


Chirurgisch afvallen

Doe de check

Check hier of je in aanmerking komt voor een maagoperatie. Doe de test of neem vrijblijvend contact op.

WeightWorks Quick Scan
WeightWorks

Onze specialisten

De specialisten van WeightWorks hebben zich volledig toegelegd op maagverkleiningsoperaties en de behandeling van overgewicht. Dr. Edo Aarts en Dr. Frits Berends hebben samen meer dan drieduizend maagverkleiningsoperaties verricht en nog veel meer mensen begeleid naar een gezond gewicht. Daarnaast publiceren zij veel wetenschappelijke artikelen over maagverkleiningsoperaties. De WeightWorks kliniek is speciaal gebouwd en ingericht voor dit type operaties. Samen met het Weightworks team zorgen zij dat u de allerbeste behandeling en nazorg krijgt.
WeightWorks Frits Berends Maag-darm chirurg

Dr. Frits Berends
Maag-darm chirurg

WeightWorks Edo Aarts Maag-darm chirurg

Dr. Edo Aarts
Maag-darm chirurg