weightworks

Obesitas

Obesitas

Obesitas is een chronische ziekte waarbij het gewicht te hoog wordt en het lichaam teveel vet opslaat. Door het hoge gewicht en de toename van het vetpercentage kunnen andere gezondheidsrisico's ontstaan zoals bijvoorbeeld suikerziekte (Diabetes Mellitus) of te hoge bloeddruk (Hypertensie). Daarnaast horen we vaak dat er sprake is van te weinig energie of conditie, en dat sporten hierdoor ook niet meer mogelijk is. Dit alles kan een reden zijn om een behandeling te zoeken voor de obesitas. De oorzaak van overgewicht en obesitas is nooit direct aan te wijzen, maar bestaat altijd uit een combinatie van verschillende factoren. Zelfs als er nog geen sprake is van obesitas kunnen er al andere gezondheidsproblemen ontstaan.

Kijk de video met uitleg over de oorzaken van obesitas.

BMI

BMI

Veel mensen hebben wel eens gehoord van het BMI. Dit staat voor Body Mass Index, en is een manier om te zien of iemand een gezond gewicht heeft. Bij een BMI boven de 25 wordt gesproken van overgewicht. Als het BMI een bepaalde waarde van overgewicht overstijgt dan kan gesproken worden van Obesitas en op een gegeven moment zelfs van Morbide Obesitas. Hiernaast kun je zien welke verschillende varianten van overgewicht passen bij een bepaald BMI. Met onze check kun je zien hoe je BMI is en of je in aanmerking kunt komen voor een maagverkleining. De criteria om in aanmerking te komen voor een maagverkleining die vergoed wordt zijn een BMI >40, of een BMI >35 met bepaalde bijkomende ziektes.


Chirurgisch afvallen

Doe de check

Een operatie klinkt misschien ingrijpend, maar valt in de praktijk vaak erg mee. Mensen worden na een maagverkleining lichter, maar ook gezonder en blijer. Wil je weten of je in aanmerking komt voor een maagverkleinings operatie?

Check hier of je in aanmerking komt voor een maagverkleining. Doe de test of neem vrijblijvend contact op.

WeightWorks Quick Sscan
WeightWorks

Onze specialisten

De specialisten van WeightWorks hebben zich volledig toegelegd op maagverkleiningsoperaties en de behandeling van overgewicht. Dr. Edo Aarts, Dr. Frits Berends, Dr. Kevin Göttgens en Dr. Gabor Abis hebben samen meer dan tienduizend maagverkleiningsoperaties verricht en nog veel meer mensen begeleid naar een gezond gewicht. Daarnaast publiceren zij veel wetenschappelijke artikelen over maagverkleiningsoperaties. De WeightWorks kliniek is speciaal gebouwd en ingericht voor dit type operaties. Samen met het Weightworks team zorgen zij dat u de allerbeste behandeling en nazorg krijgt.

WeightWorks Frits Berends Maag-darm chirurg

Dr. Frits Berends
Maag-darm chirurg

WeightWorks Edo Aarts Maag-darm chirurg

Dr. Edo Aarts
Maag-darm chirurg

Logo WeightWorks Surgical Weight Loss

 

 

WeightWorks Kevin Göttgens Maag-darm chirurg

Dr. Kevin Göttgens
Maag-darm chirurg

WeightWorks Gabor Abis Maag-darm chirurg

Dr. Gabor Abis
Maag-darm chirurg